Yukatan'da Palenk harabelerinde bulunan bir mezar taşı üzerinde bugünkü uzay araçlarına çok benzer bir aracın içinde insan resmi bulunmaktadır. Yapılan incelemeler sonunda Palenk mezartaşıyla ilgili olarak yazılan ayrıntılı raporda araç, "füze" içindeki insan da "pilot" olarak tanımlanmıştır.
Son zamanlarda Büyük Sahra'nın kuzey bölümünde de çok ilginç kaya resimleri ortaya çıkarıldı. Bunlardan bir tanesi araştırıcı H. Lhote tarafından "Merihli" olarak isimlendirilmiş bulunan (ve üzerinde bir astronot elbisesi olan) büyük kaya resimdir. Gelelim Kutsal kitaplara, Lejanlara ve folklora: Bu tür kaynaklarda gökten inen varlıkların örneklerini daha çok buluyoruz. Eski Mısır, Hint, Japon ve Çin metinlerinden bu gökten (dış uzaydan) gelen dünya dışı astronotlara "tanrılar" denilmiştir. Hemen hemen en eski sanskrit metinlerde bu tanrıların araçlarına "Vimanalar" denilmektedir.
Arizona'nın Hopi Yerlileri kendilerinin "Kachina" ismini verdikleri insanlar tarafından parlak uzay araçları içinde güneyden buraya getirildiklerine, ya da havadan kendilerine yol gösterildiğine inanırlar.
California'nın Paiutes'leri arasında yaygın olan bir inanca göre, toprakları bir zamanlar, havada seyahat edebilen Hav - Musuvalar'ın vatanıydı.
Eski İnka geleneklerine göre, Orjana Venüs gezegeninden gelmedir. Meksika kaynakları 2000 yıl önce Alban Dağı'nda yerleşen dev heykeller, kalıntılar bırakan, geçmişleri bulunmayan Olmekler'den söz ederler. Genellikle destanlara göre, gökyüzünden gelen bu uygarlık yaratıcıları işlerini tamamladıktan sonra, iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur.
Mısır kökenli kaynaklarda da dünya dışı astronotlar sorunuyla karşılaşmamak mümkün değil. Bunlara örnek olarak Menfiste firavunu ziyaret eden Ptah, güneş tanrısı Ra, eski mısır halklarına pek çok şeyler öğreten Thot'tur.
Meksika'ya "gökteki bir delikten" ya da kendi yönettiği, "kanatlı bir gemiyle"geldiği söylenen sorguçlu yılan "Quetzalcoatl" Orta Amerikada'ki yerlilere tarım, gökbilim, mimarlık ve ahlak konularında ders veren Kozmik bir öğretmen olduğundan bahsedilmiştir. Aynı şekilde Sümerli'lere asırlar boyu unutamadıkları yardımlarda bulunan yine bir kozmik öğretmen olan "Oannes"tir. Bu konuda yazar ve araştırmacı Andrew Thomas toparladığı bilgileri aktardıktan sonra, (We are not the first isimli eserinde) şöyle soruyor: "Oannes göz gemisiyle önce denize inip, sonra karaya çıkan, uzay giysileriyle balığa benzeyen bir kozmonot muydu?
Dini metinlere bugünkü bilgilerimizin ışığında bir göz atacak olursak, Uzaylılar'a ve Uçandairelere orada da atıflar bulunmaktadır. Mayalar'ın kutsal kitabı "Popol Vuh'da", Tibet'in kutsal kitaplarından sayılan "Kandshur ve Tantshur" ile Hintliler'in "Mahabbarata" (Ramayana bölümü) isimli destanlarında "Vimana" adı verilen, daire biçiminde olan uzay araçları uzun uzun anlatılır. Ayrıca bunlara benzer gök gemilerinin kayıtlarına eski Çin ve Japon efsanelerinde de rastlanmaktadır.
NASA'nın eski uzay mühendislerinden Josef F. Blumrich, peygamber Hezekiel'in anlattıklarını kendi mühendislik bilgilerinin ışığı altında okuduğu zaman, anlatılmaya çalışılanların dünya dışı bir uzay gemisi olduğu yargısını çıkarmıştı. Dini metinlerde dünya dışı varlıklarla ilgili en belirgin örnek budur. Bunun dışında aynı konuyla ilgili olarak Kur'an ve İncil, hatta İbranilerin kitabı Kabala da incelenebilir.
Yakın geçmişimizle ilgili pek çok gözlemden başka, o zamanlarda yaşayan tanınmış insanların konuşmaları ve yazdıkları eserlerinde de dünya dışı uzay araçlarına ve uzaydan gelen insanlara değinirler. Örneğin; Goethe, 1768'de Otobiyografisi'nin altıncı kitabında yaşadığı bir UFO gözlemini anlatmadan geçememiştir.
|